teisipäev, 29. juuni 2004

emotsionaalsetest aspektidest

Esmalt tsitaat Merle igapäevasest Riigi Teataja ülevaatest, ehk siis selle lingi kohta: “Nagu näha, määrus pealkirjaga "LOOMA tekitatud kahju hindamise metoodika..." reguleerib rändel viibivate sookurgede, hanede ja laglede tekitatud kahju hindamise metoodikat. Et kui lähed karjamaad rüüstama ja tekitad sinna §-s 4 nimetatud troppe, so § 4 lg 2 definitsiooni kohaselt tavaline väljaheide, siis määratakse põllu kahjustuse suurus tropi pindtiheduse järgi (mitu troppi ruutmeetri kohta). Kui troppe loendada pole võimalik, hinnatakse kahjustusastet visuaalselt (§ 4 lg 3). Üldiselt aga võetakse põllust proovilapp (§ 4 lg 4) ning määratakse troppide pindtiheduse keskmine.”
Mis pagana tropp :) Mul on põllu peal mingid tropid präegu, kurdab põllumees. Kas see on OTSEtõlge inglise keele "drop"ist, mida me kaa küll ilusti kakajunni sünonüümina kasutame? Nagu et avarvälja katses loendame kakajunne ja peame seda emotsionaalsuse näitajaks. Oi oi. Siis misiganes põldude järelvalveamet saab kaa laglede kakajunnide järgi emotsionaalsust hinnata. Või siis et lagled ei kaka ju. Või et just siis ainult kakavad. Laps räägib siis kui kana pissib. Aga lagle?



Hetkeseisuga olen täna juba kaks korda teinud läbi automatka läbi kauni hommikuse eestimaa. Esmalt sõidutasin Edgari ja Heleni kell neli Tallinnasse, kus E lennukile panime. Ja siis Helen tõi ühe magava rinnalapse (that would be me) poole kümneks ilusti Biomeedikumi. Ja kuna ma tahtsin öösel E-le koogi kaasa küpsetada, ja enne seda õhtul käisime veel väljas, siis jäi uneaeg napiks kella 2:30 ja 3:30 vaheliseks. Ja nüüd on natukene imelik. Ma ei saa nagu midagi aru. Natukene. Näiteks sellest kuidas siiani olen olnud veendunud, et farmakoloogias on kõik laborandid venekeelsed ja nüüd korraga kuulsin vetsuukse tagant eestikeelseid- ning meelseid rõõmsaid naishääli laulupeomuljeid pajatamas ning rahvuslikke viisijuppe üles võtmas. Niisugune metamorfoos siis.
Istun ja joon Tallinnas ärakäinud kohvi otse termosest. oi-jaah. silmad olid punased küll veidi aega tagasi. Ja hommikul iiruga jalga tõmmatud sokkidel on ühel varbas ja teisel kannas auk. Olen rohkem nagu selline teadusinimene.

Kommentaare ei ole: